Медуза или победител?

Новата година дойде само преди две седмици, заедно с нея и всички нови надежди, цели и обещания, които ние хората си поставяме редовно в първите дни на януари.

Здраве, щастие, любов, успех – все хубави думи, които обаче пожелаваме на себе си и на другите по инерция, просто защото така се казва.
Всяка година спираме цигарите, почваме фитнес, храним се здравословно, не пием, не лъжем, не изневеряваме, намираме си работа, напускаме старата, обикаляме света, ставаме в 6:00ч, лягаме в 22:00ч.(защото сме чули, че най-пълноценният сън е между 22:00-02:00ч.- вярно е).

Доказано е обаче, че още на втората седмица след старта на 365 дневната приказка която си обещаваме, ние палим цигара, пропускаме тренировка, купуваме си баничка с боза за закуска и животът ни си продължава по старият начин. Малко по–разочаровани, малко по–обезверени от преди и все повече приличащи на медузи, отколкото на хора.

Колко много артисти, балерини, атлети, учители,  музиканти, космонавти, писатели, са умрели без никой да чуе за тях. Те умират още докато са живи. Те умират всеки ден в които не преследват мечтите си. Всеки ден в които не работят върху тях и се превръщат ден след ден, година след година в мекотели, които гледат живота отстрани и се сещат как някога преди и те са мечтаели да бъдат известни, успешни и обичани.
Да си мотивиран веднъж в месеца не води до нищо съществено. Повечето хора се къпем всеки ден, не само веднъж в месеца, същото е и с мотивацията. Колкото по-често черпим информация и отделяме време за развитие толкова и по-мотивирани ще бъдем.

Действието е ключът към животът, бездействието води до една и съща година изживяна около 75 пъти. Действието води на пръв поглед и до повече разочарования и  неуспехи, но те не са нищо друго освен начин да се научиш как да печелиш. Плахите хора не знаят нито какво е загуба, нито какво е победа. Без действие няма живот, без живот си привидно жив, но всеки ден умираш.

Аз също отлагах много неща, къде малки, къде големи. Отлагах и стартирането на този блог дълго време. Но знам, че имам какво да кажа и че ще стигна до когото трябва. Времето е живот и ако не правиш това което обичаш, е безразлично какво друго правиш. Дали ще летиш в космоса, дали ще учиш китайски или ще ставаш преди изгрева е нужно на първо място – действие, плюс малко воля и сърце.
Въпросът не е дали имаш време, най-успешните хора в света разполагат с времето което имаш и ти. Въпросът е дали си готов да инвестираш в мечтата си. Дали си готов да платиш цената на успеха. Дали си готов да не спиш. Дали си готов да работиш от сутрин до вечер и да оставиш следа.

Какво прави днес? А вчера? Скролването във фейсбук, безсмислените разговори с други медузи и желанието да изглеждаш богат и щастлив в инстаграм, че другите да ти завиждат, няма да доведе до нищо значимо.
Ако ти си си същият човек то и новата година ще си върви по старому и ще ти носи познатите вече неща. Затова не се сърди на Господ, Вселената, ангелите или в каквото там вярваш, че не ти пращат щастие и успех.  Няма и да ти пратят!
Смелостта да излезеш напред, да се бориш, да остоявааш себе си е привилегия за малцина. Но и малцина живеят вечно!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *